فسخ قرارداد برگزاری مراسم ازدواج با تالار عروسی

در پی اعتراض مردم به سوءاستفاده مالی برخی از تالارهای عروسی برای فسخ قرارداد برگزاری مراسم ازدواج برخی از مدیران تالارهای عروسی نسبت به درخواست فسخ قرارداد برگزاری مراسم ازدواج و عروسی مقاومت کرده و زوج‌های جوان را تهدید به برداشت جریمه نقدی از ودیعه رزرو تالار کرده‌اند!!
مدیر یت خانه وکالت وندا به این مسئله حقوقی چنین پاسخ دادند:
• تحلیل حقوقی:
✔۱. به نظر می رسد قرارداد برگزاری مراسم یا دست کم جنبه غالب آن را باید اجاره دانست.
✔۲. برابر ماده ۴۷۰ ق.م در صحت اجاره، قدرت بر تسلیم عین مستاجره شرط است. به موجب ماده ۴۷۷ نیز، موجر باید عین مستاجره را در حالتی تسلیم نماید که مستاجر بتواند استفاده مطلوبه را بکند.بنابراین در صورت فقدان قدرت بر تسلیم موضوع، قرارداد باطل است.
✔۳. هرگاە امکان انتفاع از سالن وجود داشتە، اما مستاجر به دلیل عذر شخصی کە مربوط به خود اوست، نتواند از آن بهرە گیرد، قرارداد معتبر بوده و باید اجارەبها را بپردازد، مانند اینکە عروس و داماد در روز عروسی و برگزاری مراسم به دلیل تصادف در بیمارستان بستری شوند (عذر خاص).
اما اگر عدم امکان انتفاع از سالن و برگزاری مراسم بر پایەی عاملی صورت گیرد کە عمومیت داشتە (عذر عام) و به دلیل منحصر نبودن به مستأجر، باعث عقیم شدن هدف قرارداد شود ( frustration of purpose)، باید آن را (قرارداد) باطل دانست،
✔۴. زیرا در شرایط فعلی جامعه و امکان سرایت ویروس کرونا، امکان برگزاری مراسم وجود ندارد و ممکن است باعث بیماری عدەی زیادی شوند، بنابراین هدف قرارداد منتفی شدە است،
✔٥. با توجە به قاعدەی اصل و مادە ۳۶۶ قانون مدنی، عقد فاسد اثری در تملک ندارد و عوضین باید به مالک آن رد شود.
↩نتیجە… مالکان سالن ها و تالارها یدشان ضمانی است و باید مبالغ دریافتی را به طرف قرارداد مسترد دارند!

By |1403-10-17T09:36:31+03:30دی 17, 1403|اخبار|۰ Comments

Leave A Comment

Go to Top