دعاوی کیفری درحقیقت شاخه ای ازحقوق جزا هستند که شامل جرایم، مجازاتها و قوانین جزایی می باشند دعاوی کیفری به آن دسته از دعاوی گفته می شود که در ارتباط با جرم ، مجرم و مسئولیت کیفری است. منظور از جرم هر نوع رفتار اعم از فعل یا ترک فعلی است که در قوانین موضوعه جرم انگاری شده و برای آن مجازات تعیین شده باشد.
سرچشمه و مبنای دعاوی کیفری از جرائم و مجازاتها است. به طور کلی دعوا یا شکوائیه کیفری، اقدامی میباشد که در نتیجه آن، شخص یا اشخاصی که توسط رفتار دیگری، جان، مال، آبرو یا … آنها مورد تعرض قرار گرفته است، برای احقاق حق و جلوگیری از اقدامات متعرض به محاکم قضائی متوسل میشوند.
برخی از مهمترین دعاوی کیفری عبارتند از: انواع سرقت مسلحانه و غیر مسلحانه؛ جرایم سایبری و رایانه ای؛ اختلاس؛ پولشویی؛ محاربه و فساد فی الارض؛ جعل مدارک، اسناد، اخاذی؛ توهین و افترا؛ تهدید؛ تجاوز به عنف؛ روابط نامشروع؛ خیانت در امانت؛ کلاهبرداری؛ فروش مال غیر؛ تجارت مواد مخدر و مشروبات الکلی؛ بازداشت غیر قانونی؛ ضرب و جرح؛ قتل عمد و غیر عمد؛ قاچاق کالا؛ فریب در ازدواج؛ ارتشا؛ تحصیل مال از طریق نامشروع؛ مزاحمت علیه بانوان و اطفال؛ مزاحمت تلفنی؛ فرار زندانی؛ معامله معارض؛ ترک انفاق.
در دعاوی جزایی، طرفین دعوی می توانند وکیل یا وکلای مدافع خود را انتخاب و معرفی کنند. بیشتر پرونده های کیفری پس از تحقیقات مقدماتی در دادسرا به همراه کیفرخواست در دادگاه مطرح می شوند. از این رو وکیل هم در مرحله رسیدگی مقدماتی و هم دادرسی نقش دارد
وکیل کیفری علاوه بر ویژگی های عموم وکلا باید در حوزه حقوق جزا و جرم شناسی نیز متخصص باشد و بر قوانین کیفری تسلط کامل داشته باشد . خانه وکالت وندا با بهره گیری از تجربه وکلای متبحر ودانش اساتید برجسته ، خدمات تخصصی و حرفهای در این زمینه را به شما ارایه میدهد.