حقوق مالكيت فكری، حقوقی است كه شخص نسبت به نتايج، يافته ها و آثار فكری خود دارد. به مجرد خلق پديده فكری در ذهن پديد آورنده، اثر فكری محقق میشود و در عالم ثبوت، به مرحله وجود ميرسد و دارنده آن ميتواند از منافع مادی و حقوق اخلاقی مترتب بر آن بهره مند شود. البته لازم به ذکر است که اگرچه تشريفات قانونی، در ايجاد پديده فكری و ترتب حقوق مادی و معنوی بر آن نقشی ندارد، ولی لازمه بهره مند شدن از حمايت های قانونی، اين است كه تشريفات مقرر رعايت شود. بنابراين، پديدآورنده، زمانی ميتواند در مراجع رسمی عليه متجاوز اقامه دعوا کند كه تشريفات لازم را انجام داده باشد.
در حوزه مالکیت فکری دعاوی متعددی قابل طرح است از جمله : اختلافات در خصوص حق اختراع، کپی رایت، علائم و اسامی تجاری، از مهم ترین اختلافات مطرح در حوزه مالکیت فکری است. آمار نشان می دهد که 29% از دعاوی مطروحه در حوزه حقوق مالکیت فکری مربوط به حق ثبت اختراع است. .اختلافات علائم تجاری منبع عمده دیگری ازدعاوی حقوق مالکیت فکری است. اختلافات این حوزه معمولاً از انتساب علائم تجاری بدون مجوز و یا ایجاد علائم تجاری مشابه و گمراه کننده ناشی می شود و سبب گمراهی اشخاص ثالث می گردد .
با توجه به گسترش سوء استفاده از علایم و نشانههای تجاری و تخصصی بودن دعاوی مربوطه توصیه میگردد از وکلای متخصص و خبره موسسه حقوقی و داوری بین المللی وندا که اختصاصا در این حوزه خاص نیز فعالیت مینمایند جهت کسب بهترین نتایج بهرمند شوید.