• en
  • fa

دادگاه‌ صلح اصفهان افتتاح شد

آیین افتتاح دادگاه‌ صلح اصفهان با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی، جمالی‌نژاد استاندار اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین جعفری رئیس دادگستری کل اصفهان، موسویان دادستان مرکز استان، روسا و دادستان‌های حوزه‌های قضایی، مسئولین استانی و جمعی از همکاران شورا‌های حل اختلاف برگزار شد.

این مراسم همزمان با همایش شورا‌های حل اختلاف به مناسبت بیست و دومین سالروز تاسیس شورا‌ها برگزار شد. دادگاه‌های صلح به‌منظور تسهیل در روند رسیدگی به پرونده‌ها و تشویق به صلح و سازش بین طرفین دعاوی در اصفهان افتتاح و از تاریخ ۱۵ آبان آماده خدمت‌رسانی به مردم شد.

در ابتدای مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی؛ رئیس مرکز حل اختلاف کشور ضمن تقدیر و تشکر از کارکنان شورا‌های حل اختلاف و بیان مطالبی در خصوص ۱۳ آبان اتفاقات منطقه‌ای بیان کرد: فلسفه وجودی دادگاه‌های صلح آنست که به کمک شورا‌های حل اختلاف به حل و فصل اختلافات به صورت ریشه‌ای بپردازد و از فروپاشی خانواده‌ها جلوگیری کند سازش و صلح برقرار نمایدو از فلسفه وجودی خود دور نشوند.

وی در ادامه بیان کرد: یکی از نوآوری‌های در راه اندازی دادگاه صلح این است که رفت‌وآمد بین دادگاه‌ها آسان شده است و همه مشکلات پرونده در استان حل و فصل می‌شود و برای حل اختلاف درصلاحیت بین محاکم صلح و سایر مجاکم پرونده به دیوان ارسال نمی‌شود از دیگر نوآوری‌ها صدور گزارش اصلاحی توسط شورا‌های حل اختلاف است مثل گزارش اصلاحی ماده ۱۳ و ۱۵ قانون، در قانون جدید گزارش‌های اصلاحی نیز قابل اعتراض شده است که در دادگاه صلح رسیدگی می‌شود حتی اگر شخص ثالث نیز معترض باشد می‌تواند به آن اعتراض نماید نوآوری دیگر نیز امکان صدور گزارش اصلاحی در پرونده‌های کیفری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی در ادامه افزود: دو نوآوری آخر بسیار مهم هست اینکه این قانون جدید آمده است تا شورا‌های حل اختلاف در ریل صلح و سازش حرکت کنند که به تنهایی این امر محقق نمی‌شد در قانون قدیم تنها ۵درصد پرونده‌های شورا با درخواست طرفین بود و ۹۵درصد پرونده‌ها از سایر مراجع ارجاع می‌شد اگر قدرت قضایی در کنار شورای حل اختلاف نبود شورا‌ها ناموفق بودند این یکی از وجوهی است که مقرر شد دادگاه‌های صلح در کنار شورا‌های حل اختلاف فعالیت کنند.

رئیس مرکز حل اختلاف کشور تاکید کرد: قضات دادگاه‌های صلح باید بادید جدید به پرونده‌ها نگاه کنند و اولویت خود را صلح و سازش بدانند و از ظرفیت شورا‌های حل اختلاف برای این امر استفاده کنند برای ارجاع پرونده بر اساس ماده ۱۵ قانون جدید به شورای حل اختلاف و این امر به اخذ رضایت از طرفین پرونده نیاز ندارد همین که آنان مخالفتی نداشته باشند کافیست تا پرونده جهت سازش به شورای حل اختلاف ارسال شود و وکلا نیز نباید مانع این امر باشند.

وی درباره نحوه ارجاع چند جرم درجه ۵ و ۶ و ۷ و ۸ که توأم با همدیگر در یک شکایت مطرح شده باشد به شورای حل اختلاف گفت: در این باره دو نظر وجود دارد یک نظر تجمیعی است که بر اساس صلاحیت محلی است و می‌توان یک جا رسیدگی کرد و نظر دیگر نظر تفکیکی است که صلاحیت ذاتی مطرح است و باید به تفکیک در دادگاه‌های صالح رسیدگی شود صلاحیت دادگاه‌های صلح ذاتی نیست.

جمالی نژاد، استاندار اصفهان نیز در افتتاحیه دادگاه‌ صلح اصفهان بیان کرد: نقش شورا‌های حل اختلاف از لحاظ ایجاد همدلی و هم افزایی ارزشمند است و این همدلی یک سرمایه اجتماعی است که در امنیت ملی هم نیز دارای اهمیت است که یاعث ایجاد امنیت اجتماعی در هر محله، منطقه و جامعه می‌شود و این چیزی است که در جامعه به آن نیاز داریم.

وی در ادامه نیز از تشکیل و راه اندازی دادگاه‌های صلح در کنار شورا‌های حل اختلاف تقدیر و تشکر کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسدالله جعفری نیز در این مراسم، ضمن گرامیداشت یوم الله ۱۳ آبان و یاد و خاطره شهدا از زحمات کارکنان شورا‌های حل اختلاف تقدیر و تشکر کرد و بیست و دومین سالروز تاسیس شورا‌های حل اختلاف را تبریک گفت.

وی درباره دادگاه‌های صلح افزود: قانون جدید شورا‌های حل اختلاف در ۳۷ حوزه قضایی استان اصفهان به طور کامل اجرایی شده است. در کل استان تعداد ۶۶ شعبه دادگاه صلح، شامل ۴۵ شعبه در شهرستان‌ها و ۲۱ شعبه در مرکز استان در مرحله اول تاسیس و راه اندازی شد و در شهرستان‌ها ۱۲ مجتمع دادگاه صلح و شورای حل اختلاف راه اندازی شده است.

رئیس کل دادگستری اصفهان افزود: تا کنون جمعاً ۱۰۰ ابلاغ قاضی صلح برای استان صادر شده است همچنین ۱۶ جلسه کمیته نظارت و راه اندازی دادگاه صلح استان برگزار شده است. بیش از ۱۲۰۰ نفر در شورای حل اختلاف استان مشغول به فعالیت می‌باشند.

وی گفت: از ابتدای سال تا کنون ۱۷۸ هزار پرونده مختومه در شورا‌های حل اختلاف استان تعداد ۶۰ هزار پرونده با سازش مختومه شده است و میزان سازش در شورای حل اختلاف استان را ۳۳.۵ درصد است ۲۸ هزار پرونده وارده شعبات اجرای احکام شورا در سطح استان بوده و ۲۹ هزار پرونده مختومه شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین جعفری، سه حوزه قضایی برتر استان از حیث صلح و سازش در شورای حل اختلاف را به ترتیب کرون با ۶۹ درصد، هرند ۶۶ درصد، گلپایگان ۵۷ درصد اعلام کرد و میزان سازش در شهر اصفهان را ۳۰ درصد عنوان کرد.

وی گفت: تعداد ۱۶ شعبه شورای حل اختلاف در ۱۲ زندان استان مشغول به فعالیت هستند که با تلاش آنها از ابتدای سال تعداد هزار و ۹۳۳ پرونده منتهی به سازش شده و ۷۵۷ نفر زندانی آزاد شده اند و با تلاش اعضای شورای حل اختلاف زندان از ابتدای سال ۱۸ مورد رضایت قطعی در پرونده‌های قتل اخذ شده است و تاکنون ۱۲۹ پروانه داوری حرفه‌ای صادر و ۱۲۸ پروانه میانجیگری صادر شده است.

دادگاه‌ صلح اصفهان

مطالب مرتبط

وکیل شرکت های خصوصی

وکیل شرکت های خصوصی و تجاری

داشتن وکیل و مشاور حقوقی در کنار شرکت های خصوصی و تجاری امری لازم و مهم است . نظارت صحیح بر مطالبات و امور قراردادها در یک شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است و قطعا

سامانه کاتب

سامانه کاتب چیست و چه اهدافی دارد ؟

سامانه کاتب ، بستری الکترونیکی برای ثبت کردن اطلاعات معاملات اموال غیرمنقول می باشد .در واقع این سامانه مانند پلی ارتباطی بین دفاتر اسناد رسمی و سایر نهادهای مربوطه ، روند انتقال مالکیت و ثبت

متخصص تنظیم قراردادها

وکیل متخصص تنظیم قراردادها

میخواهیم در این مطلب به لزوم استفاده از وکیل متخصص تنظیم قراردادها بپردازیم . به دلیل توسعه و گسترش دامنه علوم و در پی آن علم حقوق، نگاه تخصصی داشتن به امور حقوقی در همه

اجاره کارت بانکی

آیا اجاره کارت بانکی جرم است؟

اگر شما هم از این موضوع که اجاره کارت بانکی و حساب بانکی حرم است یا نه ندارید باید همین ابتدا بگوییم بله جرم است و می تواند پیامدهای بدی برای شما داشته باشد .

Call Now Button