دادخواست تقسیم ترکه متوفی را هر یک از وراث متوانند داشته باشند و در این مطلب وندا نمونه درخواست تقسیم ماترک متوفی را قرار داده ایم .
اگر وراث متوفی در مورد نحوه تقسیم ارث با یکدیگر توافق نمایند که مشکی نیست ولی در صورت عدم توافق، هریک از وراث یا اشخاص ذی نفع، می توانند، با داشتن گواهی انحصار وراثت، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کرده و دادخواست تقسیم ترکه را مانند نمونه دادخواستی که در ادامه قرار خواهیم داد داشته باشند و از دادگاه بخواهند، در خصوص تقسیم ارث، تعیین تکلیف نماید .
ابتدا ببینیم ماترک یا ترکه چیست ؟
ماترک یا ترکه، عبارت است از هر مال منقول یا غیر منقول و هر دارایی ای که از فرد فوت شده، پس از مرگ او، به جا می ماند. مقصود از دارایی در ترکه، تمام بدهی ها، دیون، طلب ها و حقوقی می باشد که متوفی داشته و از او، باقی مانده است.
نمونه دادخواست تقسیم ترکه :
مشخصات خواهان: نام، نام خانوادگی، شماره ملی، آدرس و شغل
خوانده : نام، نام خانوادگی، حتی الامکان، شماره ملی، آدرس و شغل
خواسته : صدور حکم مبنی بر تقسیم ترکه متوفی
دلایل و منضمات دادخواست : گواهی انحصار وراثت و سایر دلایل و منضمات
شرح دادخواست :
ریاست محترم دادگاه
احتراما، به استحضار می رساند، اینجانب……… ………….. به شماره ملی ………….. به موجب گواهی انحصار انحصار وراثت شماره ………. صادره از شورای حل اختلاف ………………….. که به پیوست، ضمیمه می گردد، فرزند مرحوم…………………. بوده و ایشان، علاوه بر بنده، سه فرزند دیگر، به نام های……….. و ……………. و ……………. نیز داشته اند و ما چهار نفر، وراث شرعی و قانونی مرحوم، می باشیم.
نظر به اینکه بنده و سایر وراث، در تقسیم ماترک به جا مانده از پدر مرحوم مان، اختلاف داریم، به موجب این دادخواست، از این مرجع محترم، تقاضای صدور حکم، مبنی برتقسیم ترکه متوفی، مستدعی است.
با تشکر و تجدید احترام